Megoldásfókuszú mediátor képzés, 6 napos

max: 14 fő, online, 2 tréner vezetésével

Következő mediáció csoportunk időpontja: 2024. április 10-11-12. és május 8-9-10. Minden nap 9-16 óra között Zoom alkalmazásban.

A képzés díja magánszemélyeknek: 148.800 forint

Pedagógusoknak, szociális dolgozóknak: 118.800 forint (Mediáció képzés pedagógusoknak, szociális területen dolgozóknak. Bővebb leírás ITT)

Céges ajánltathoz kérjük, hogy a lenti űrlapot töltsék ki!

A következő csoportok időpontjai:

Őszi csoport: 2024. Szeptember 25-26-27 és október 16-17-18.

Jelentkezni a következő csoportokba ITT tudsz!

A mediáció több, mint konfliktuskezelés, és mi erre a többre helyezzük a fókuszt a tréningen. Megoldásfókuszú eszközök, megoldásfókuszú kérdések, sok-sok gyakorlat, konkrét helyzetek feldolgozása – ezekre mind számíthatsz, ha jelentkezel.

Kiknek ajánljuk a Megoldásfókuszú mediátor képzést?

A Megoldásfókuszú mediátor képzésen nem a konfliktuskezelésen van a hangsúly (ez inkább következmény, mint cél), hanem az emberek közti kapcsolatok erősítésén. Olyan résztvevőket várunk a képzésre, akiknek valós vagy önként vállalt feladatuk az, hogy segítsék a nyugodt légkör megteremtését. Akik úgy szeretnének interakcióba kerülni másokkal (akár otthon, akár a munkahelyen), hogy az ne panaszkodás, ne veszekedés legyen, hanem valóban hatékony és megoldás irányába mutató kommunikáció.

A képzést 2016 óta tartjuk, évente 4-5 csoport végez nálunk. 2020 óta online működünk, a tapasztalatok szerint nagyon jól. A Megoldásfókuszú (brief) mediáció teljesen más szemlélettel dolgozik, mint bármelyik másik mediációs iskola, ami segít abban, hogy rövidebb idő alatt is nagyobb hatékonysággal érjünk el tartós eredményeket. Nem a problémát, nem a nehézségeket boncolgatjuk, hanem rögtön a megoldás irányába lépünk. 

A piacon mi vagyunk az egyetlen képzőszerv, ahol ezt tanulni lehet Magyarországon.

A tréning 100%-ban gyakorlati, elméleti blokkot nem tartalmaz, ezért csak azok jelentkezését várjuk, akik mind a 6 nap teljes figyelmükkel jelen tudnak lenni 9-16 óra között. A képzés végére a résztvevő szakemberek képessé válnak a környezetükben felmerülő konfliktusok kezelésére mediációs ülés keretein belül, azaz harmadik és egyben semleges félként tudják támogatni a konfliktusban álló felek saját megoldásának kidolgozását.

A 6 nap Tanúsítvánnyal zárul, amivel a végzettek felvételüket kérhetik az Igazságügyi Minisztérium Közvetítői névjegyzékébe.


A megoldásfókuszú mediátor képzésen elsajátítják a résztvevők:

  • azonnal használható megoldásfókuszú eszközöket
  • pártatlansághoz szükséges készségeket
  • megoldásfókuszú mediáció elemeit
  • bizalmi légkör megteremtését
  • nehezebb helyzetekben is használható konfliktuskezelési technikákat
  • kapcsolatépítés elemeit
  • erőforrás-visszajelzés fontosságát, gyakorlatát
  • fejleszthetik kommunikációs, beszélgetésvezetői, kérdezéstechnikához kapcsolódó készségeiket, ismereteiket, 
  • mindezt különös tekintettel a vállalati közegben előforduló tipikusnak mondható helyzetekre.

Mi várható a mediátor képzés után?

A tréning elvégzése után a résztvevők sokkal hatékonyabban tudnak szakmai beszélgetéseket folytatni, rövidebb idő alatt képesek lesznek az ügyfeleikkel (és a saját életükben is) tartós változást elérni. Gyakorolják a fókuszváltást, hogy egy kihívást jelentő helyzetben ne a problémát, hanem a megoldást járják körbe. 

A felmerülő konfliktushelyzeteket még az elmérgesedés előtt képesek lesznek mediálni, az ügyfeleket a saját megoldásaik megtalálásában segíteni. Azokban a munkahelyi helyzetekben, amikor több kollégának kell egy közös feladaton dolgozni, képesek a kapcsolatokat erősíteni, hogy a közös munka gördülékeny és hatékony legyen. 

Mi fog történni, miután elküldted az űrlapot?

Munkatársunk hamarosan keresni fog e-mailben, hogy megbeszéljünk minden részletet, hogy azt a lehetőséget ajánljuk fel, ami a számodra a leghasznosabb lesz!