Megoldásfókuszú beszélgetésvezetés tréning – 1. modul

2 napos, max: 12 fő, online, 2 tréner vezetésével

Ebben a két napban számíthatsz arra, hogy nagyon gyorsan telik az idő, mert minden pörögni fog, ahogy egyik gyakorlatból megyünk a másikba. A megoldásfókuszú beszélgetésvezetés eszközeit saját tapasztalatból sajátítod el, elmélet zéró ezen a tréningen!

A kövtekező csoport időpontja: 2023. május 15-16.

Díja: 49 600 forint (áfamentes)

Díja pedagógusok, szociális szakemberek számára: 35 000 forint (áfamentes) A szociális szakemberek a képzés elvégzését követően 16 pontot kapnak az NSZI rendszerében.

Kiknek ajánljuk ezt a tréninget?

Nagyon hatékony a képzés olyan vállalatoknál, ahol gondot okoz a fluktuáció, a kollégák gyorsabban váltanak, mint ahogy a cég iránti lojalitás kialakulna. Hatékony minden olyan helyzetben, amikor a kollégák a munkájában fontos szerepe van az együttműködésnek, ahol egymással vagy az ügyfelekkel kerülnek interakciós helyzetbe. 

A tréning elvégzése után a résztvevők sokkal hatékonyabban tudnak szakmai beszélgetéseket folytatni, rövidebb idő alatt képesek lesznek az ügyfeleikkel (és a saját életükben is) tartós változást elérni. 

Gyakorolják a fókuszváltást, hogy egy kihívást jelentő helyzetben ne a problémát, hanem a megoldást járják körbe

A két napos képzés során a résztvevők interakciók során szereznek saját tapasztalatot a megoldásfókuszú (brief) beszélgetésvezetés hatékonyságáról. Minden elméleti anyagot gyakorlatokon keresztül ismernek meg. 

Megismerik:

  • a megoldásfókuszú eszközöket, mint a térbeli skála, a dilemma, az aktív figyelem. 
  • a megközelítés kérdéseit, amelyek a megoldásra fókuszálnak a probléma helyett, így elkerülhető az, hogy a kliensek csak a nehézségekkel foglalkozzanak, és ne lépjenek előre a megoldás irányába. 

A megoldásfókuszú (brief) megközelítés nagyon jól használható minden olyan helyzetben, amikor az ügyfélnek erőfeszítést szükséges tennie azért, hogy az életében előre léphessen. 

A tréningen elsajátítják:

  • a megoldásfókuszú gondolkodás jellemzőit, kérdéseit, logikáját, a megoldásfókuszú megközelítés elemeit,
  • fejleszthetik önreflexiós készségüket, önismeretüket 
  • fejleszthetik kommunikációs, beszélgetésvezetői, kérdezéstechnikához kapcsolódó készségeiket, ismereteiket, 
  • mindezt különös tekintettel a vállalati közegben előforduló tipikusnak mondható helyzetekre.

Cégeknek árajánlatkérés:

Mi fog történni, miután elküldted az űrlapot?

Munkatársunk hamarosan keresni fog e-mailben, hogy megbeszéljünk minden részletet, hogy azt a lehetőséget ajánljuk fel, ami a számodra a leghasznosabb lesz!