hogyan töltsd újra a muníciótárad?

Visszatekintve erre az évre, azzal a tudással, hogy nem csak rózsaszín lufit osztogat az élet, te minden nehézség ellenére itt vagy és ezt a posztot olvasod. Legmerészebb reményeim szerint előveszel egy tollat és egy külön papíron válaszolsz az alább felvetett témákra.

Egyetlen kérdés jut eszembe, ami ránk jellemző módon nem is lehetne más, mint a

MI LETT JOBB?

Kedves Olvasó, mi lett jobb? Írj le mindent, ami szerinted jobb lett!

Végig tekintve az éveden, számtalan kihívással megküzdve, melyek azok az erőforrásaid, képességeid, készségeid, tulajdonságaid, amelyek segítettek ebben az évben?

Sorolj fel legalább 20 erősséget!

Ha most fogod a fejed és azt kérdezed, hogy 20-at, biztos? Igen, legalább 20-at. Biztos vagyok benne, hogy ennél sokkal több van benned.

Engedj meg egy idei sztorit, mely az egyik lakásotthonban történt, ahol az ott dolgozó nevelőknek és a többi szakembereknek tartottunk képzést. Az egyik nevelő kipróbálta a csoportfoglalkozásán az ott lakó fiatalokkal. Ha jól emlékszem több, mint 200 erősséget gyűjtöttek össze az egyik lánynak. Több, mint 200-at.

Ahogy rátekintesz a listádra, melyek azok a képességek, készségek, tulajdonságok, amik még nincsenek a listádon, de nagyon szeretnéd, ha rákerülnének?

Melyek azok a tulajdonságok, képességek, amiket kifejezetten szeretnél, hogy mások lássanak rajtad?

Ha most megkérdeznéd a családod, barátaid, ők mivel egészítenék ki, szerintük milyen erősségek segítettek az utadon?

Ha most megkérdeznéd a munkatársaid, távolabbi ismerőseid, ők mivel egészítenék ki, hogy milyen képességek, készségek, tulajdonságok segítettek téged?

Felelsz vagy mersz?

Tréningjeinken rendszeresen megkérjük a résztvevőket, hogy a listájukat adják át egy számukra fontos embernek és együtt egészítsék ki a listát 40-re.

Nagyon örülnék, ha ezt a blokkot interaktívan is megmutathatnánk egymásnak, és aki még gondolkodik a saját erőforrásán, inspirációt gyűjthetne mások muníciójából. Kérlek, hogy a következő mentire gyűjtsük össze, hogy melyek azok a tulajdonságok, készségek, képességek, melyek megvannak benned.

A következő részben az egyik kedvenc kérdésemmel szeretnék egy kicsit mélyebbre menni. Kapcsolódva az első blokkhoz.

MIT TESZ NEKED LEHETŐVÉ?

  • hogy az összes előbb felsorolt erősségek megvannak benned?
  • Amit most leírtál, felsoroltál, az mit tesz neked lehetővé?
  • És az, amit utoljára megfogalmaztál mit tesz neked lehetővé?
  • Azok az erősségek, amiket szerettél volna, hogy a listádon legyenek, mit tesznek lehetővé számodra?
  • Amit most leírtál, az mit tesz neked lehetővé?
  • És az, amit utoljára megfogalmaztál mit tesz neked lehetővé?

Most felvérteztük magunkat és ránéztünk arra, hogy mennyi mindenre vagyunk képesek, és mennyi minden válik elérhetővé azáltal, hogy azok vagyunk, akik.

Tegye fel a kezét, aki elgondolkodott már azon, hogy a benne rejlő erősségek mit tettek/ tesznek számára lehetővé! Legtöbben csak arra néznek rá, hogy a hiányosságok hova vezetnek. Azzal mi nem dolgozunk.

Most arra invitállak, hogy tekints velünk előre.

Tekerjünk egy kicsit az idővonalon és ugorjunk egy nagyot.

Ugorjunk 2023 decemberére!

2023 december 2-a van, mosolyogva megpillantalak az utcán, és széles mosollyal rád köszönök, hogy szia! Tegyük fel, hogy 2023-as év számodra a lehető legjobban alakult.

Mit mesélsz nekem? Mit dolgozol? Mivel foglalkozol? Hogyan néz ki az életed? Hol élsz? Mire vagy a legbüszkébb a 2023-as évből? És még mire? Hogyan csináltad, hogy mindez, amit elmeséltél megvalósult?

Ne feledd, hogy 2023 számodra a lehető legjobban alakult! Mit mesélsz nekem?

Ha szeretnél 2023-ban is találkozni velünk, hallani rólunk, akkor mindenképp iratkozz fel hírlevelünkre. Amire számíthatsz, hogy nem spammelünk és csak hasznos tartalmat küldünk.

Happy 2023!

Íratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozással elfogadom az Adatkezelési tájékoztató tartalmát